Sağlığınıza Katkı Sağlayacak 10 Besin

Sağlığınıza Katkı Sağlayacak 10 Besin

Yayınlanma Tarihi: 2016-05-19 20:24. Okunma 2312.


Besinler, vücudunuzda denge ve çeşitlilik esasına göre uyum içerisinde çalışır. Bilimsel olarak olumlu etkileri kanıtlanmış besinler aracılığıyla sağlığınıza sağlık katacak 10 besin ile hayatınıza daha sağlıklı devam edebilirsiniz.

Sağlığınıza katkı sağlayacak 10 besin: 1-Avokado, kalp sağlığını destekler. Kan şekerini dengeler. Kansere karşı koruma sağlar ve doku yenilenmelerini hızlandırır. 2-Elma, yüksek lif içeriği ile sindirim sistemine iyi gelir ve kabızlık sorununu ortadan kaldırır. 3-Yaban Mersini, vücuttan toksinleri temizler ve yaşlanmaya karşı etkilidir. Kanser riskini azaltır ve kalp dostudur. Vücut iltihaplarının azalmasına yardımcı olur. 4-Lahana, indol içeren sebzelerin başında gelir ve kansere karşı ciddi bir koruma sağlar. Özellikle erkeklerde kolon kanseri riskini büyük ölçüde azalttığı kanıtlanmıştır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. 5-Balık, Omega-3 yağ asitleri sayesinde kalp sağlığını korur ve kolesterolü düşürür. Depresyon riskini azaltır ve zayıflamaya yardımcı olur. 6-Nar, kolon kanseri riskini azaltır. İnme ve kalp krizlerine karşı koruma sağlar. 7-Ananas, selülitleri azaltır ve ödem söken etkisi vardır. Bolca C vitamini içerir ve kabızlığı azaltır. Zayıflamaya yardımcı olur. 8-Probiyotik yoğurtlar, bağışıklık ve sindirim sistemlerini güçlendirir. Kolesterolü düşürür. 9-Mantar, tansiyonu düşürür ve kan kolesterolünü azaltır. Kansere yakalanma riskini azaltır. 10-Sarımsak, kanserle savaş en güçlü besinler arasındadır. Günde 2-3 diş sarımsak kan kolesterolünü düşürür. Pişmiş sarımsak, vücutta kadmiyum ve cıva gibi metallerden arındırmaya yardımcı olur.

Sağlıklı yaşam için bilimsel niteliği kanıtlanmış 10 besin ile hastalıklara yakalanma olasılığınız azalır ve daha sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz. 

sağlıklı beslenme sağlıklı besinler sağlıklı yaşam
Fizyoterapide her zaman bir umut vardır