Osteopati Tedavisinin Fizik Tedaviden Farkı Nedir?

Osteopati Tedavisinin Fizik Tedaviden Farkı Nedir?

Yayınlanma Tarihi: 2016-11-11 16:21. Okunma 2924.

Özel bir tedavi tekniği olan ve yalnızca bu eğitimi almış uzmanların uygulayabileceği alternatif bir bilim dalı olan osteopati tedavisinin fizik tedaviden farklarını incelediğimiz bu yazıyı sizler için hazırladık.

Osteopati ve Fizik Tedavinin Farkları Nelerdir?

-Osteopatlar genellikle ellerini kullanmaya ve manipülasyonlara yoğunlaşırken, fizyoterapistler egzersiz kombinasyonları ve fizik tedavi cihazlarını kullanırlar.

-Osteopatlar tanı koyma konusunda eğitim alırlarken, fizyoterapistler doktorların öngördüğü tedavi protokolünü uygulayan profesyonellerdir.

-Fizyoterapistler 4 yıllık lisans eğitimi sonucunda mezun olan kişilerden oluşurken, osteopatlar bu 4 yıllık eğitimin veya 6 yıllık tıp eğitiminin üzerine 5 yıl süren osteopati eğitimini almış kişilerdir. 

-Osteopati ile fizik tedavi arasındaki en önemli farklardan birisi de osteopatinin bütüncül olmasıdır. Örneğin fizik tedavide bel ağrısı olan hastaya bel bölgesine tedaviler uygulanırken, osteopatide bu durum bütünsel olarak değerlendirilir ve iç organlara kadar uzanan bir tedavi yöntemi uygulanır.

-Osteopati ve fizik tedavi arasındaki farklardan birisi de fizik tedavi her gün uygulanabilmekte fakat osteopati haftada 2-3 seans şeklinde uygulanmaktadır.

-Bir diğer fark ise osteopati ile tedavi olan bir hastada aynı durumun tekrarlama olasılığı fizik tedavi ile tedavi olan hastaya göre çok daha azdır. Çünkü osteopatik tedavide hastalığa bütüncül yaklaşılır ve problemin kaynağı bulunarak çözülür. 

 Günümüzde bilinirliği gittikçe artan özel tedavi yöntemi olan osteopati hakkında bir başka makalemizi daha okumak için tıklayınız.


osteopati osteopati nedir osteopati ve fizik tedavi osteopati fizik tedavi farkları
Fizyoterapide her zaman bir umut vardır