Fizik Tedavi Hangi Hastalıklarda Uygulanır?

Fizik Tedavi Hangi Hastalıklara Uygulanır?

Hastalıklarda tedavi seçenekleri etkili sonuçlar alınması için önemlidir. Bu nedenle doğru teşhis konulması ve uygulama aşamasına geçilmesi ile hastaların ağrılarına etki edildiği gibi aynı zamanda zorlayan rahatsızlıkların tedavi edilmesi de sağlanmaktadır. Hastalara teşhis konulması ile yapılacak olan tedavilerin kas-iskelet sistemine ve sinir sistemine etki etmesi sağlanarak bu şekilde daha kısa sürede hastaların iyileşmesi ve rahatlaması sağlanabilir.

Geniş uygulama alanına sahip olan fizik tedavi hangi hastalıklara uygulanır şeklinde araştıranlar için bu yazıyı sizler için hazırladık. Fizik tedavi yöntemi kas ve iskelet sistemine etki eden hemen hemen tüm hastalıklar için kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra nörolojik hastalıklarda, pediatrik hastalıklarda ve geriatrik hastalıklarda geniş uygulama alanlarına sahiptir. Fizik tedavi uygulamaları hastanelerde veya özel fizik tedavi merkezlerinde yapıldığı gibi evde de uygulanacak olan tedavi seçenekleri arasında yer almaktadır.

Fizik Tedavi Uygulama Alanları

Fizyoterapistler tarafından kullanılan teknikler ile kas ve eklemler üzerinde oluşan ağrı veya tutulma gibi rahatsızlıklarda uygulanan fizik tedavi hastaların kaslarının gevşemesi ve eskisi gibi rahat hareket eder duruma gelmesine yardımcı olmaktadır. Fizik tedavi uygulaması aşağıda yer alan hastalıklarda kullanılabilir.

·         Bel ve boyun fıtığında, sırt ağrılarında, bel ve boyun ağrılarında,

·         Eklem kireçlenmelerinde, diz ve kalça ağrılarında

·         Omurga rahatsızlıklarında, kemik kırıklarında ve felç durumlarında,

·         Sinir sıkışmalarında ve tendon-bağ yaralanmalarında

·         Omurilik felçlerinde,

·         Kas tutulmalarında, kas yırtıklarında ve omuz ağrılarında,

·         Omurga eğriliklerinde, postür (duruş) bozukluklarında

·         Romatizma hastalıklarında, fibromiyalji ve miyofasyal ağrı sendromlarında,

·         Yumuşak dokularda oluşan hastalıklarda uygulanmaktadır.

Hastalara teşhis konulması durumunda bu tür rahatsızlıklarına karşı kullanılacak doğru teknikler ile yapılacak müdahaleler hastaların sorunlarının giderilmesi ve iyileşmelerini sağlamak konusunda etkili sonuçlar alınmasını sağlamaktadır. Bu şekilde eklem, kemik, kas ve sinir rahatsızlıkları olanların rehabilitasyon merkezlerinde ve hastanelerde düzenli olarak tedavi görmesi gerekebilir.

Fizik Tedavi Kimler Tarafından Uygulanır?

Fiziksel sorunları olanların uzun veya kısa süreli olarak görecekleri fizik tedavi seansları sonrasında iyileşme oranlarının yüksek olduğu belirtilmiştir. Bu alanda uzman olan kişiler tarafından farklı teknikler ve yardımcı ürünler kullanılarak yapılan tedaviler sonucunda başarılı sonuçlar elde edilerek hastaların şikâyetlerinde azalma olması sağlanmaktadır.

Her hastalık için farklı bölgelere yapılan el ile veya yardımcı ürünler ile fizik tedavi uygulaması sonucunda uygulama yapılan vücut uzvunun eski işlevlerine kavuşması sağlanmış olunur. Hastaların durumuna göre verilen tedavi uygulaması ve süresi değiştiğinden bu konuda uzman doktorlar tarafından önerildiği şekilde tedavi yapılarak hastaların iyileşmesi sağlanmaktadır. 

Fizik tedaviye başvuran hastalar öncelikle fizik tedavi hekimine muayene olmaktadırlar. Daha sonra fizik tedavi hekiminin belirlediği seans boyunca fizyoterapi teknikerleri tarafından elektroterapi uygulamaları yapılır ve ardından hastalar fizyoterapistler tarafından egzersiz ve manuel uygulamalar bölümüne geçerler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hemen Ara!
×