Bel Fıtığı Ameliyatı Gerçekten Riskli midir?

Genellikle bel fıtığı çeken hastaların en çok korktukları konuların başında ameliyatın riskleri gelir.  Evet bel fıtığı ameliyatı da diğer ameliyatlar gibi cerrahi bir müdahale olduğu için bir takım riskleri vardır ancak sizi endişelendirmemek adına şunu da belirtmek isterim. Kalçadan vurulan bir iğnenin de riski vardır bademcik ameliyatının da. Konu cerrahi ve tıp olduğunda risksiz bir teşhis ve tedavi şeklinin olmadığını söyleyebiliriz. Buradaki asıl mesele bu riskin boyutunun ne olduğu ile alakalıdır. Bel fıtığı tam olarak teşhis edildiğinde riskin % 50’lik kısmı da çözülmüş olur. Bel fıtığı ile ilgili olarak ilk konu sorunun önlemini almak ve de hastanın doğru şekilde bilgilendirilmesidir.

Kısaca size bel fıtığı ameliyatında yapılan cerrahi müdahaleden bahsedecek olursak bacağınıza uzanmış olan siyatik sinirinin kökünün omurganızdan çıkmış olduğu yerden baskı yapması ve ağrıya neden olan disk parçasının buradan çıkarılıp sıkışmış olan sinirin rahatlatılmasıdır. Bel fıtığı ameliyatları artık hastada en son başvurulacak yöntem arasında gelmektedir. Eğer ki fizik tedavi işlemi yeterli gelmemişse ya da ilaç tedavisi sonuç vermemişse kişinin yürüme mesafesi iyice düşmüş ve ayak yürürken boşluğa düşüyorsa mutlaka gerekecektir.

Buradaki çekilen ağrıların şiddeti o kadar fazladır ki hasta bırakın ameliyattan korkmayı bir an önce ameliyat olup da ağrılardan kurtulmak isteyecektir. Sonuç itibariyle düşünecek olursak bel fıtığı ameliyatı sonrasında size nelerin katacağı önemlidir çünkü ameliyat mutlaka olunacaksa o zaman siz zaten felç durumuyla karşı karşıya kalmışsınız demektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hemen Ara!
×