Osteopati ve Fizik Tedavi

Osteopati ve Fizik Tedavi

Yayınlanma Tarihi: 2016-08-22 14:38. Okunma 2154.

Osteopati vücudu bir bütün olarak ele alarak kas iskelet sistemine ait fonksiyonel bir bozukluğu tedavi etmeyi amaçlar. Kanada ve Amerika'da 4 yıllık lisans bölümü olarak eğitimlerini alan ve mezun olan kişilere Osteopat unvanı verilmektedir. Bugün osteopati, Dünya Sağlık Örgütü tarafından bilimsel bir teşhis ve tedavi yöntemi olarak kabul edilmektedir.

Osteopat, vücuttaki yumuşak dokularda tonus artışlarını ve ona bağlı eklem fonksiyon bozukluklarını tespit eder, rahatsız olan eklemi yeniden dengeleyerek iyileşmesini sağlar. Yani sadece semptomatik değil, sebebe yönelik tedavi eder. Osteopati ağrıya ve fonksiyon bozukluklarına yol açan sinir işlevini engelleyen zinciri ortadan kaldırmak ve yeniden kas iskelet hareket koordinasyonu sağlayarak rahatsızlıkları oluşturan nedenleri ortadan kaldırmayı amaçlar.

Osteopati, omurga rahatsızlıklarında kullanılmakla beraber, sıklıkla rastlanan omuz veya kalça gibi diğer eklemlerde de uygulanabilmektedir.

Osteopatlar hastaları eklemler, kaslar, tendonlar ve bağları içeren kas iskelet sistemine odaklanarak tedavi eden tıbbi uzmanlardır. Osteopatide  elbette kas iskelet sistemi daha önemli olsa da osteopatlar doktor gibi vücudu bir bütün tedavi etmek gerektiğine inanırlar.

osteopati osteopati nedir osteopati bel fıtığı osteopati fizik tedavi
Fizyoterapide her zaman bir umut vardır