İstanbul’da Evde Fizik Tedavi Hizmetleri

İstanbul’da Evde Fizik Tedavi Hizmetleri

Yayınlanma Tarihi: 2018-02-21 16:48. Okunma 1590.

İstanbulda fizik tedavi imkanlarına göz atacak olursak ilk olarak aklımıza eğitim ve araştırma hastaneleri gelmektedir. Bunların dışında fizik tedavi hastaneleri, üniversite hastaneleri, devlet hastaneleri, özel hastaneler, tıp merkezleri ve özel eğitim merkezlerinde fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları yapılmaktadır. Ayrıca ağır hastalar için belediyelerin evde sağlık hizmetleri birimleri evde fizik tedavi seanslarını ücretsiz olarak haftada 1 saat karşılayabilmektedir. Bu gibi fizik tedavi imkanlarının yanında hastalar kendi evlerinde fizik tedavi görmek istedikleri takdirde, bu hizmeti veren özel evde bakım şirketleri bulunmaktadır. Bu özel sağlık kurumları evlere fizyoterapist göndererek hastalara özel sağlık hizmeti sunmaktadırlar. 4 yıllık sağlık bilimleri fakültesi mezunu olan fizyoterapistler evlerde hastalarıyla birebir ilgilenerek hastanelere oranla çok daha uzun süren seans süreleri ile hastalarına faydalı olurlar. 

Fizik tedaviye ihtiyaç duyan hastalarda fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarının en kısa zamanda başlatılması önemli bir husustur. Zira birçok nörolojik ve ortopedik rahatsızlıklarda erken tedavinin iyileşme hızını ve başarı oranını artırdığı kaçınılmaz bir gerçektir. Özellikle yatağa bağımlı olan ya da hareket kabiliyetini yitirmiş olan hastalarımızın fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarını yaptırmak için sağlık kuruluşlarına gitmesi çok zahmetli ve sıkıntılı bir süreç olduğundan dolayı hasta yakınları ve hastalar evde fizik tedavi seçeneğini değerlendirebilmektedir. Böylelikle evlere gelen fizyoterapistler sayesinde hasta yakınlarının yaşayacağı ambülasyon sıkıntıları ortadan kalkmış olur, bunun yanı sıra hastaların hastane ortamından enfeksiyon kapma riski de ortadan kalkar. Ayrıca evde uygulanan fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarına aile bireylerinin de katılımı ile seansların verimliliği artmış olur.

Evde Fizik Tedavi Hangi Hastalıklarda Uygulanabilir?

Esas olarak yürüme güçlüğü çeken ve kaslarında kuvvet kaybı oluşan tüm hastalıklarda evde fizik tedavi uygulanabilir. Daha spesifik olarak ele alacak olursak, felç, MS, parkinson, omurilik yaralanmaları gibi sinir sistemini etkileyen hastalıklarda, kalça kırığı, kalça ve diz protez ameliyatları sonrası, çoklu kırıklar, ön çapraz bağ yaralanmaları gibi ortopedik hastalıklarda, CP, spina bfida, brachial pleksus gibi pediatrik hastalıklarda uygulanabilir. Ayrıca yaşlılığa bağlı olarak gelişen yürüme ve denge kaybında veya geçirilen herhangi bir ameliyat sonrasında uzun yatış süreleri sonrasında kaslarda kuvvet kaybı durumlarında evde fizik tedavi uygulanabilir.


evde fizik tedavi istanbul evde fizik tedavi evde fizyoterapist
Fizyoterapide her zaman bir umut vardır