Fizik Tedavide Manuel Terapi Yöntemi

Fizik Tedavide Manuel Terapi Yöntemi

Yayınlanma Tarihi: 2016-10-05 17:52. Okunma 2098.

Son zamanlarda terapi yöntemleri arasında en ilgi çeken ve insanların yaptırmak istediği terapiler arasında manuel terapi gelmektedir. Bu terapi yönteminin en temel amacı hasar görmüş ya da bozulmuş olan eklem ve adale kayması diskonksiyonlarını bulmak ve bu bozuklukları çeşitli manevralarla düzeltmektir. Bu tedavi sonrasında hastada gevşeme ve rahatlama meydana gelir.

Manuel tedavi sırasında omurga ve omurga çevresindeki kaslar, eklemler, kemik kıkırdakları çeşitlik tekniklerle güçlendirilir. Tedavinin ilerleyen aşamalarında eklem ve omurgaların hareket kabiliyetleri arttırılır. Bu tedavi yöntemi sayesinde vücuttaki ağrılarda azalma sağlanır. Uygulanan teknikler sayesinde bozulan biyomekanik yapı tekrar onarılır ve hasta daha sağlıklı ve hareketli hale gelir. Tedavi öncesinde bu işi yapan klinikler çok iyi araştırmalıdır. Hassas yerlere müdahale söz konusu olduğu için deneyimli ve bu konuda uzmanlaşmış kişilerin tedavi yapmaları gerekir. Manuel terapinin 3 aşaması söz konusudur. Öncelikle bir muayene süreci vardır bu esnada hastaya eklem ve eklemsiz ağrılara yönelik bir pozisyon verilir. Hastanın hareket kabiliyetleri tartılır. Daha sonra manipulasyon aşamasına geçilir hastanın omurga bölgesine rotasyon sağlanır. Elle eklemlere işlevlik kazandırılarak hastanın rahatlaması sağlanır.

Tedavi sırasında eklemlerde çıtlama sesleri gelmesi son derece normaldir. Açılan eklemler asıl işlevlerine dönmeye başlamış olur. Unutulmaması gereken en önemli husus bu uygulamayı fizik tedavi ve rehabilitasyon ve ortopedi konusunda eğitimli doktor ve fizyoterapistlerin yapması gerekir. 

manuel terapi fizik tedavi manuel tedavi yöntemi tedavi fizik
Fizyoterapide her zaman bir umut vardır