Fizik Tedavide Kuru İğneleme

Fizik Tedavide Kuru İğneleme

Yayınlanma Tarihi: 2016-10-05 17:55. Okunma 1992.

Bu tedavi yöntemiyle kaslara bağlı hastalıklar tedavi edilmektedir. Herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Kuru iğne tedavi yöntemi zararsız ve başarı oranı çok yüksek olan bir metottur. Akupunktur benzeri bir yöntem uygulanmakta olup ağrıya neden olan kaslar çok ince iğlerle uyarılara tedavi edilmektedir.

Çok eskilerden beri uygulanan bu yöntem son zamanlarda yeniden keşfedilmiştir. İlaç kullanmaktan bıkan insanlar bu yöntemleri görünce hiç vakit kaybetmeden fizik tedavi merkezlerine akın etmeye başlamıştır. Tedavinin çok başarılı olması da hızla yayılmasında çok etkili olmuştur. Kronik ağrılar ve kas hastalıkları insanların canını sıkan en önemli durumlar arasında yer alır. Sürekli hastanelere giderek tedavi olmak ya da düzenli olarak ilaç kullanmak yeterli gelmemektedir. Kuru iğne tedavisiyle ağrıya neden olan kaslar uyarılmakta ve temel bozukluklar giderilmektedir. Tanısı konan hasta tedavi öncesinde muayene sürecinden geçer. Sonrasında hastaya bir tedavi programı belirlenir ve hasta için seans saatleri belirlenir. Tedavi öncesinde, sırasında ve sonrasında hastanın bir takım programları uygulaması istenir. Örneğin seanslar sırasında tedavi uygulanan bölgeye baskı yapılmaması çok önemlidir.

Tedavi süresinin ne kadar uzun olacağı ya da seansların ne kadar süreceği hastalığın durumuna ve hastanın yaşına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca hastanın başka hastalıklarının olup olmadığı kas hastalıklarını etkileyip etkilemediği de tedavinin süresini belirleme de önemlidir. Kuru iğneleme tedavisi ilaç içermemektedir. 

kuru iğneleme Kuru İğneleme yöntemi Kuru İğneleme nedir Kuru İğneleme yapmak
Fizyoterapide her zaman bir umut vardır