Evde Bel Fıtığı Fizik Tedavi Egzersizleri

Evde Bel Fıtığı Fizik Tedavi Egzersizleri

Yayınlanma Tarihi: 2016-11-24 21:20. Okunma 11141.

Birçok insanı hayatlarında en az bir defa etkileyen büyük bir halk sağlığı problemi olan bel fıtıkları ve mekanik bel ağrılarının giderilmesinde büyük rolü olan fizik tedavide bel ve core kaslarını kuvetlendirme egzersizlerini sizler için resimli ve açıklamalı olarak hazırladık. Yoğun iş temposundan vakit bulamayan veya fizik tedavi merkezine mesai saatlerinden dolayı gidemeyen bel ağrıları çeken hastalar resimlerle anlatılan bel fıtığı fizik tedavi egzersizlerini evde yapabilirler.  Bel fıtığı için hazırlamış olduğumuz evde fizik tedavi egzersizlerini günde 3 defa olacak şekilde yapabilirsiniz. 

İlk olarak çok yumuşak olmayan bir zeminde resimdeki gibi bir pozisyonda dizler bükük olacak şekilde sırtüstü yatın. Bel boşluğunuzu yatağa doğru bastırın ve basılı halde 5'e kadar sesli olarak sayın, bu egzersizi 10 defa tekrarlayın.

Bel fıtığı ve bel ağrıları için bel bölgesindeki kasları esnetmek amacıyla yapılan bu egzersizi yaparken resimde gördüğünüz pozisyonda 10'a kadar sesli olarak sayın, bu egzersizi 10 tekrarlı olarak yapın.

Sağ bacağınızı karnınıza doğru çekin ve resimdeki pozisyonda 10 saniye tutun, bu egzersizi 10 tekrar yapın. Daha sonra aynı egzersizi sol bacak için de uygulayın.

Yarım mekik hareketi olarak adlandırdığımız bu egzersiz, aslında karın kaslarını çalıştırır fakat karında bulunan core kaslarımız bel ile bir bütün halinde çalıştığı için, bu kasların güçlendirilmesi bel bölgesindeki disklere binen yükü azaltacaktır. Bu egzersizi yavaş bir şekilde ve eller resimdeki gibi önde olacak şekilde yapın. 10 tekrar olacak şekilde devam edin.

Bu egzersizi yaparken yine sert bir zeminde yüzüstü pozisyonda önkollar üzerinde destekli ve baş karşıya bakacak şekilde 1 dakika durun. Bu egzersiz sırt, bel ve boyun bölgenizdeki kasları güçlendirir. Bu egzersizi 10 defa tekrarlayın.

bel fıtığı fizik tedavi hareketleri bel fıtığı evde egzersiz evde fizik tedavi bel ağrıları için egzersizler
Fizyoterapide her zaman bir umut vardır