Boyun Egzersizleri ve Boyun Fıtığı

Boyun Egzersizleri ve Boyun Fıtığı

Yayınlanma Tarihi: 2016-10-10 16:30. Okunma 1967.

İnsanların hayatlarını daha konforlu ve de sağlıklı sürdürebilmeleri için sürekli olarak egzersiz yapmaya ihtiyaçları vardır. Egzersizler düzenli bir şekilde yapıldığında kemiklerin gelişiminden tutun da kasların gelişmesine kadar birçok noktaya iyi gelmektedir. Yapılan araştırmalara göre düzenli bir egzersiz yapan kişinin aynı zamanda sosyal hayatı ve iş hayatının da rahat geçtiği gözlemlenmiştir. Sağlıklı bir yaşam standardına kavuşabilmenin yolu yalnızca spor merkezinde spor yapmak değildir. Aynı zamanda ev hanımı ya da çalışmayan bir kişi olabilirsiniz. Ya da spor merkezlerine verecek paranız olmayabilir, burada yapılabilecek temel egzersiz hareketleri ile evinizde de egzersizlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

Evinizde yapmış olduğunuz bu egzersizlerin özellikle boyun fıtığı riskini en aza indirdiği ve ağrıların oluşmasını önlediği kesindir. Günümüzde teknolojik araçların her yerde olduğunu ve de çok yaygınlaşmış olduklarını düşünürseniz aslında yaşam şeklimizin de daha çok oturarak geçtiğini görebilirsiniz. Gün boyu oturmak hem bel fıtığı hem de boyun fıtığına davetiye demektir. Bu durumun bizim aleyhimize bir ortam yaratmış olduğunu da görmezden gelemeyiz. Boyun egzersizleri de bu noktada oldukça faydalıdır.

 Boynumuz gün boyu başımızı vücudumuzun üzerinde tuttuğu için hayati öneme sahiptir. Dolayısıyla bir başka hayati öneme sahip olan sinirlerimiz de boynumuzdan geçtiğini söyleyebiliriz. Düzenli boyun egzersizleri sayesinde boyun kaslarımızın sürekli olarak esnek kalması sağlanmış olur. Bu da bize daha rahat bir sosyal aktivite ve daha rahat bir hayat standardı ve boyun fıtığı riskini uzaklaştırmış olur.

Egzersiz boyun egzersizi boyun fıtığı boyun fıtığının nedenleri boyun fıtığı neden olur boyun ağrıları boyun egzersizleri
Fizyoterapide her zaman bir umut vardır