Bel Ağrısı ve Bel Ağrısının Nedenleri

Bel Ağrısı ve Bel Ağrısının Nedenleri

Yayınlanma Tarihi: 2016-10-19 14:42. Okunma 1893.

Bel ağrısı, özellikle gelişmiş toplumlarda nüfusun %85'ini etkiler ve ciddi sağlık harcamalarına ve iş gücünde kayba yol açan önemli bir sağlık problemidir.

Bel ağrısı çeken insanların bir kısmı herhangi bir tedaviye gerek kalmadan iyileşmekle birlikte, ağrıları hemen geçmeyen kronikleşerek kişinin yaşam kalitesini etkiler ve ilaç tedavisi ve fizik tedaviye ihtiyaç duyarlar.

Nadir de olsa akut bir şekilde gelişen bel ağrısı enfeksiyon veya iç organlara bağlı bir hastalığın habercisi olabilir. Bu nedenle de bel ağrısının doğru teşhisi için iyi bir klinik değerlendirme olması önemli bir hale gelmektedir.

Bel ağrısının neden olabilecek durumlara göz atacak olursak bunlar; sigara kullanımı, yaşlılık, bedensel yük gerektiren çalışma şartları, sedanter (tembel) yaşam tarzı, eğitimsizlik ve depresyon olabilir.

Bel ağrısının anatomik nedenleri ise bel bölgesindeki bağlar, kaslar, diskler, sinir kökleri, faset eklemler olarak gösterilebilir.

Kas ve bağ zorlanmaları, diskler ve faset eklemlerdeki yaşlılığa bağlı dejenerasyonlar, kanal daralması ve bel fıtığı bilinen en yaygın sebeplerdendir.

bel ağrısı bel ağrısı nedenleri bel ağrısı sebepleri bel ağrısı neden olur
Fizyoterapide her zaman bir umut vardır