Ortopedide Fizik Tedavi Uygulamaları

Ortopedide Fizik Tedavi Uygulamaları

Yayınlanma Tarihi: 2016-07-28 12:53. Okunma 1959.

Fizik tedavi sadece felçli durum ya da eklemlerde meydana gelen hastalıklar sonucunda başvurulan bir tedavi yöntemi değildir. Aksine bazı ortopedik ameliyatlar sonrasında da fizik tedavilerden yararlanılarak, hastanın eski sağlığına dönerek, tekrar verimli bir hayat sürmesi sağlanabilir. Ortopedik fizik tedavi uygulamaları konusunda bilgilere yer verelim.
   Ortopedik fizik tedavi uygulamaları genellikle geçirilen ameliyat sonrasında başvurulan tedavi yöntemidir. Bunu biraz daha açmak gerekirse, örneğin hasta diz kapağındaki sıvı kaybı yüzünden ameliyat geçirdi ve ameliyat sonrasında da bacağın tekrar sağlıklı olabilmesi için fizik tedavi egzersizlerinden faydalanmak gerekir. Hasta ameliyat olduktan sonra belirlenen süre sonrasında fizik tedavi almaya başlar. Ameliyat olan bölgenin fizik tedavi egzersizleri sayesinde tekrar esneklik ve sağlığına kavuşması amaçlanır bu tedavide. Bu fizik tedavi yöntemi ortopedik bölüme giren sinir sıkışması, parmaklarda uyuşma, omurgada meydana gelen hareketsizlik durumunda da kullanılan yöntemler arasındadır. Fizyoterapistler tarafından başarılı bir biçimde program belirlenerek hastaya yapılacak tedavi belirlenir. Bu tedavi sıcak, soğuk tedavisi, germe egzersizi veya elektrik stimülasyonu aracılığı ile gerçekleştirilebilir. Hasta doğru tedavi sonucunda ister ameliyat sonrası ister ortopedik rahatsızlığından dolayı fizik tedavi almış olursa olsun, tedavi sayesinde iyileşme gösterecektir.
   Ortopedi ve fizik tedavi bir arada yürütülerek hastaların kısa sürede iyileşmeleri amaç edinilerek, bu doğrultuda da fizik tedavi yöntemlerine başvurulmuştur. Herkese sağlık dolu günler. 

ortopedide fizik tedavi ortopedik fizik tedavi ortopedi ameliyatları sonrası fizik tedavi
Fizyoterapide her zaman bir umut vardır