Omuzda Sıkışma Sendromu

Omuzda Sıkışma Sendromu

Yayınlanma Tarihi: 2017-03-09 20:11. Okunma 2335.

İmpingement Sendromu (Sıkışma Sendromu)

Omuz bölgesinde bulunan tendonların ve bursanın(yastıkçık) kemikler arasındaki boşlukta sıkışması olarak adlandırılır. Sıkışma sendromunun ortaya çıkmasının nedenleri ise şunlardır: tendonların zayıflıkları, kemik uçlarının sivri olması, yastıkçık (bursa) ve tendonların kalınlaşması, eklem kapsülünde oluşan sertlikler, yaşa bağlı olarak tendonların beslenmesinin azalması, omuzun aşırı ve tekrarlayıcı kullanımı ve travma gibi nedenlerdir.

Omuz Sıkışma Sendromunun Belirtileri

Omuzda meydana gelen sıkışma sendromunun en belirgin belirtisi özellikle baş seviyesinin üzerinde yapılan aktivitelerde ağrı ortaya çıkmasıdır. Hastalarda omuz ağrılarının şiddetinin gece arttığı belirlenmiştir. Bunun yanı sıra kas zayıflığı ve eklem hareket kaybı görülebilir. 

Omuz Sıkışma Sendromunda Fizik Tedavi

Omuzdaki sıkışma sendromununda uygulanan fizik tedavi uygulamalarında hastaların ağrısı azaltılır, eklem hareket açıklıkları artırılır, omuz çevresi kaslar güçlendirilir, semptomların tekrar etmemesi icin hastalar bilgilendirilir. Fizik tedavide soğuk uygulama, TENS elektrik akımları, derin friksiyon masajı, omuz eklemi ve scapula (kürek kemiği) mobilizasyonları ve egzersiz programı uygulanır. 


Omuz Ağrıları fizik tedavi sıkışma sendromu
Fizyoterapide her zaman bir umut vardır