Kol Ağrısında Fizik Tedavi

Kol Ağrısında Fizik Tedavi

Yayınlanma Tarihi: 2016-06-02 14:35. Okunma 2534.

Fizik tedavi vücudumuza dışarıdan yapılan sıcak, soğuk uygulamalar, elektrik akımları, masaj ve egzersiz ile ağrıyı kesmeye yönelik uygulamaları içeren ve kas iskelet sistemi hastalıklarında ya da yaralanmalarında uygulanan ilaç dışı bir tedavi şeklidir. Vücudumuzda fizik tedavi yapılan birçok bölgemiz var. Kol, el, ayak gibi…  

-Kol ağrısı neden oluşur?

Kol ağrısı sık rastlanan bir şikayettir ve genellikle kazaya uğrama, düşme, çarpma gibi incinmeler sonucunda meydana gelir. Kimi zaman ise aniden kol ağrıması durumuyla karşılaşabilirsiniz.

-Kolunuzda ağrı hissettiğinizde ne yapılmalıdır? 

Kolunuzun neden ağrıdığı konusunda bir fikriniz yoksa ağrıyan bölgeye buz koyarak ve ağrı kesici alarak ilk önce evde tedavi etmeyi deneyebilirsiniz. 1-2 gün içerisinde ağrıda herhangi bir değişiklik olmuyorsa ya da ağrıda artış ve hatta üstüne kızarıklık, şişlik gibi başka şikayetler de oluşmaya başladıysa bu durumda doktora görünmeniz gerekmektedir. Kol ağrısının tedavisindeki en önemli nokta ağrının nedeninin belirlenmesi ve ona göre bir tedavi yönteminin uygulanmasıdır. Bu yüzden muayene aşamasında çok dikkatli ve titiz bir inceleme yapılmalıdır. Ağrının kesin nedeni belirlenmeye çalışılmalıdır. Bu yöntemler istirahat, ilaç tedavisi ya da cerrahi bir tedavi olabilir. Bu nedenin belirlenmesi doktorun önerisine göre değişir. Ağrının şiddet derecesi de tedavi yönteminin belirlenmesinde önemli bir durumdur. Eğer kol ağrısı basit bir nedenden oluşuyorsa herhangi bir ilaç tedavisine ya da cerrahi bir tedaviye gerek yoktur. Bu durumda ağrılar birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçebilir. Bu süreçte ağır işlerden kaçınılmalı ve kolu yoracak hareketleri yapmamak gerekir. 

Sonuç olarak yaşadığınız kol ağrısında doktor kontrollerinden sonra doktorunuzun size gösterdiği yol haritasına göre istirahat, ilaç tedavisi, cerrahi müdahale ve fizik tedavi gibi yöntemlerle sağlığınıza kavuşabilirsiniz.


kol ağrısı kol ağrısı nasıl geçer kol agrisi kol agrisi fizik tedavi
Fizyoterapide her zaman bir umut vardır