Fizik Tedavide Kullanılan Cihazlar

Fizik Tedavide Kullanılan Cihazlar

Yayınlanma Tarihi: 2017-02-12 12:14. Okunma 12386.

Fizik Tedavi Kullanılan Cihazlar  

Fiziksel olarak birçok sorun ile karşı karşıya kalabilirsiniz. İş kazaları ve ani yaralanmalar ile birlikte eklem, doku, bel, sinir, hücre gibi bölgelerde ciddi problemler oluşmaktadır. Fizik tedavi ile bu sorunlar rahatsızlıkların hepsi belli bir oranda veya tamamen ortadan kaldırılmaktadır. Fizik tedavide kullanılan cihazlar bu konuda sizlere yardımcı olacak önemli ekipmanlardandır.

Ultrasound 

Ses dalgaları ve ısı iletkenliği ile derin dokularda ısı artışı sağlayarak derin bölgedeki yumuşak dokuların kanlanması ve dolaşımı artar iyileşmesi hızlanır. Kullanıldığı bölgede büyük ölçüde yararlı sonuçlar elde edilmektedir. 

Tens

Yumuşak dokularda yaşadığınız sorunlar için tens cihazı kullanılmaktadır. Eklem rahatsızlıklarında da uzmanlar tarafından tercih edilmektedir. Düzenli olarak kullanıldığı zaman birçok ağrı sorununu ortadan kaldırmaktadır. Çalışma prensibi ağrıyı ileten sinir liflerini bloke ederek ağrılı uyaranları azaltmaktadır.

Lazer

Hücre sorunları ve doku zedelenmesi gibi sorunlarda bölgesel olarak kullanılmaktadır. Işın tedavisi ile birlikte hastanın yaşadığı sorun ortadan kaldırılmaktadır. 

Vakum

Bel ve boyun bölgelerinde oluşan sinir sıkışmaları için vakum cihazı kullanılmaktadır. Rahatlatıcı ve ağrı kesici özellikleri bulunmaktadır. Bu nedenle de fizik tedavi uzmanları tarafından bel ve boyun rahatsızlıklarında ilk tercih edilen ürünlerden biri olmayı başarmıştır. 

Traksiyon

Boyun ve bel fıtığı tedavilerinde kullanılan en önemli cihazlardan biridir. Traksiyon yani çekme sayesinde diskler üzerinde binen yük azaltılır ve fıtıklaşan diskler geriye çekilir. Periyodik olarak fıtık tedavilerinde uzmanlar tarafından tercih edilmektedir. 

Parafin

Genellikle el bileği sinir sıkışmalarında, el tendon kesilerinde, el ve ayak kırıklarında ön plana çıkmayı başarmış bir elektroterapi yöntemidir.. Fizik tedavi kullanılan cihazlar arasında ciddi bir yere sahiptir. El ve ayak tedavilerinin çoğunda kullanılmaktadır. 

Whirpool

Genellikle futbolcuların ve sporcuların kullandığı bir sistem olsa da tedavi sürecinde hastalar tarafından da kullanılmaktadır. Ağrı kesici özelliği bulunurken kan dolaşımını ciddi anlamda hareketlendirmektedir. El ve ayaklara verilen ısı ile çalışmaktadır. Masaj etkisinin de olduğunu unutmamalısınız. 

CPM

Diz bölgesinde yaşanan sorunlardan sonra fizik tedavisi yapılmaktadır. Dizin hareket etmesi için CPM cihazı büyük önem taşımaktadır. Kolaylıkla diz bölgesinde olan eklem sertliği ve açılmama gibi sorunları ortadan kaldırmaktadır. Sürekli pasif hareket anlamına gelen CPM pasif olarak eklemlerinizi hareket ettirmeyi sağlar.

Lenfatik Kompresyon Cihazı 

Kol veya bacak bölgelerinde yaşanan lenfödem nedeniyle şişlik sorunlarının ortadan kalkması için kullanılmaktadır. Basınç uygulaması ile birlikte kol ve bacak bölgelerinde oluşan şişlik başarılı bir şekilde sonlandırılmaktadır. Fizik tedavi cihazları arasında bu alanda sıklıkla tercih edilmektedir. 


fizik tedavide kullanılan cihazlar fizik tedavi cihazları fizik tedavi
Fizyoterapide her zaman bir umut vardır