Boyun Tutulması Fizik Tedavi

Boyun Tutulması Fizik Tedavi

Yayınlanma Tarihi: 2017-02-26 14:26. Okunma 2439.

Boyun Tutulması Fizik Tedavi

Yanlış veya ters hareketler nedeni ile yaşanabilecek olan sorunlar karşısında boyun tutulması çoğu kişinin yaşadığı rahatsızlıklar arasında bulunmaktadır. Bu durumda yapılan kontroller ve çekilen MR ile boyunda oluşan rahatsızlığın boyutu belirlenerek tedavi işlemlerine başlanır. Uzman doktor tarafından rahatsızlığın boyutunun belirlenmesi ile nasıl bir tedavi uygulanacağı belirlenerek uygulama sonrasında başarı elde edilebilir.

Günümüzde gelişen fizik tedavi seçenekleri her türlü rahatsızlık sorununa karşı hastaların daha kısa süre içinde etkili sonuçlar almasını sağlamaktadır. Boynun yanlış şekilde hareket ettirilmesi kas spazmı veya tutulmasına neden olabileceği gibi daha ileri durumlarda boyun fıtığı gibi hastalıkların oluşmasına da neden olabilir.

Boyun Tutulmasında Fizik Tedavinin Etkisi

Tutulma hastaların farklı bölgelerinde yaşanan ve hareket yeteneğinin kısıtlanmasına neden olan bir rahatsızlıktır. Bu durumda boyun tutulması fizik tedavi ile daha hızlı ve kısa sürede sonuç alınmasını sağlayacak tedavi seçeneği olarak uygulanmaktadır. Ağrı kesici ve gevşetici kremler ile yapılacak olan tedavi el ile uygulanarak bu şekilde bölgedeki tutulan kasların gevşemesi sağlanmaktadır.

Her hastanın durumuna göre yapacağı hareketler ve uygulamalar sonucunda bölgenin rahatlaması sağlanarak etkili sonuç alınmasına yardımcı olmaktadır. Uzmanlar tarafından yapılan tedavi işlemleri sonucunda hastalar eski sağlıklarına kısa sürede kavuşarak bu şekilde tutulma sorunundan kurtulmuş olurlar. Fizik tedavinin uygulanması çoğu zaman el ile yapıldığı gibi doğru hareketler ve düzenli egzersiz ile de uygulanabilir.

Boyun Tutulması Nasıl Geçer?

Bel ve boyun tutulması kişiler ters hareketleri ve yanlış yatış pozisyonu nedeni ile sıklıkla yaşanabilecek sorunlar arasında yer almaktadır. Kas ve eklemlerde oluşan sorunlar karşısında fizik tedavi etkili bir seçenek olarak sıkça kullanılmaktadır. Tutulmanın nedenlerinin belirlenmesi hastanın tedavi sonrasında dikkat etmesi için önemlidir.

Tedavi süreci hastanın durumuna göre değiştiğinden bu konuda doktor ve uzman önerisine göre hareket edilmesi gerekir. Hastanın kontrollerinin ardından fizik tedaviye yönlendirilmesi durumunda uzman kişiler tarafından hastanede yapılacak olan müdahaleler ile merkezde uygun teknikler ve uygulamalar ile tutulmaya neden olan kasların gevşemesi ve açılarak rahatlaması sağlanarak tedavi başarıyla sonuçlanır.

 

boyun tutulması boyun tutulması fizik tedavi boyun tutulması nasıl geçer
Fizyoterapide her zaman bir umut vardır