Boyun Fıtığı Fizik Tedavi Egzersizleri

Boyun Fıtığı Fizik Tedavi Egzersizleri

Yayınlanma Tarihi: 2016-11-28 17:52. Okunma 4384.

Boyun ağrıları, kollarda uyuşma ve karıncalanma, eşya taşırken güçsüzlük hissetme gibi semptomlarla kendini belli edebilen boyun fıtıklarında fizik tedavi egzersizlerinin yeri büyüktür. Boyun fıtıkları çok ilerlememiş olan hastaların büyük bir bölümü fıtıklarından ameliyat olmadan kurtulabilmektedir. Birçok insanın şikayet ettiği boyun ağrıları ve boyun fıtıklarında uygulanan fizik tedavi egzersizlerini sizler için görsel ve açıklamalı olarak hazırladık. Fizyoterapistlerimiz tarafından hazırlanan boyun fıtığı ve boyun ağrıları için çok etkili olan bu fizik tedavi egzersizlerini günde 3 defa olmak üzere düzenli bir şekilde yapmanız önerilir.


Bu egzersizi bir havlu yardımıyla yapabilirsiniz. Havluyu şekildeki gibi boynunuzun üst tarafına başınızın arkasından destekleyin ve havluyu yerinden oynatmadan başınızı geriye doğru itin, 5'e kadar sayın ve bu hareketi 10 tekrar yapın

İkinci egzersizimiz resimdeki gibi orta sertlikte bir yatak üzerinde yüz üstü pozisyonda uzanırken başımızı ve sırt bölgemizi yukarı doğru kaldırıyoruz ve karşıya bakıyoruz bu pozisyonda 5 saniye bekledikten sonra bırakıyoruz. Bu egzersizi 10 tekrar yapınız.

Üçüncü egzersizimiz ise şekildeki gibi dik bir pozisyonda ayakta dururken boynu geriye doğru yavaşça çekmek ve bu pozisyonda 3 saniye tuttuktan sonra bırakmaktır. Boynun arka grup kaslarını güçlendirmeyi ve disk üzerindeki baskıyı azaltmayı hedefleyen bu etkili boyun fıtığı egzersizini 10 tekrarlı yapınız.

Şekildeki gibi bir top ile yaptığımız bu egzersizde başımızı öne eğerek topu sıkıştırıyoruz. Bu pozisyonda 5 saniye tuttuktan sonra gevşetiyoruz ve bu egzersizi 10 tekrarlı yapıyoruz.

Top egzersizleriyle devam edecek olursak şekildeki pozisyonda başımızı yana doğru eğerek topu sıkıştırıyoruz ve 5 saniye bu pozisyonda bekliyoruz. Bu egzersizi 10 defa yapıyoruz. Daha sonra aynı egzersizi boynumuzun diğer tarafı için yapıyoruz.

boyun fıtığı boyun ağrısı boyun fıtığı fizik tedavi boyun egzersizleri boyun fıtığı hareketleri
Fizyoterapide her zaman bir umut vardır