Bel Tutulması

Bel Tutulması

Yayınlanma Tarihi: 2016-05-27 16:58. Okunma 2216.

Bel tutulması çoğu insanın hayatında karşılaştığı sorunlardan biridir. Bel tutulmasına ne iyi gelir sorusunu ise hepimiz sormuşuzdur hem etrafımızdakilere hem de kendimize.

Bel tutulması nasıl veya hangi sebepler ile gerçekleşir. Bel tutulmasının sebeplerine çoğumuz hemen ağır bir şey mi kaldırdım diye sorarız kendimize fakat bel tutulmasının aslında birden fazla sebepleri vardır. Öncelikle günlük hayatta eğer sürekli oturur pozisyon da sabit bir işte çalışıyorsanız bu bile bir sebeptir. Çünkü bel ve sırt kemik pozisyonu saatlerce o halde kalarak artık birbirine kenetlenmiş durumdadır. Ani bir hareketinizde veya oturur pozisyondan kalkışınızda ise kasların antrenmansız ve/veya soğuk durumda olmasından dolayı tutulmalara sebep olur. Bunun için en azından yarım saatte bir ayağa kalkarak bir iki dakika da olsa olduğunuz yerde adım atma hareketleri yapmalısınız. Bel tutulmasının bir diğer sebebi ise evet ağır bir yük kaldırmaktır. Kaldıracağınız yükü kaldırmadan önce duruş pozisyonunuzu ayarlamanız gerekir aksi halde belinizin bir tarafına fazla yük verdiğiniz zaman o taraftaki kaslarda tutulma yaşayabilirsiniz. Kaldıracağınız ağırlığı ortalama bir vücut dengesi ile kaldırmanız gerekir. Bir diğer sebebi ise belinizi üşütmenizdir aslında. Gece yatarken bel bölgenizin açık kalması sonucu üşüyen kaslarınız adeta spazma uğrar ve sizin sabah kalktığınız da yaptığınız ani bir hareket belinizin tutulmasına sebep olabilir.

Bel tutulması  yaşamak istemiyorsanız gün içerisinde biraz hareket etmeli veya ağırlık kaldırırken dengeye ya da üşütmemeye dikkat etmelisiniz.


Bel tutulması bel tutulması tedavisi bel tutulması çözümü bel tutulması nedenleri
Fizyoterapide her zaman bir umut vardır