Bel Fıtığı Kendini Nasıl Belli Eder?

Bel Fıtığı Kendini Nasıl Belli Eder?

Yayınlanma Tarihi: 2016-10-06 06:43. Okunma 2202.

Bel fıtığı bilindiği üzere en büyük ağrıların çekilmesine neden olan hastalıklardan bir tanesidir. Ancak ilk kez bu hastalıkla karşı karşıya kalanlar bel fıtığı hastalığın nasıl kendini belli edeceği noktasını çok iyi bilmezler. Genellikle şiddetli ağrılar sonrasında belindeki ağrının bacağına vurduğu şikayeti öne sürülür bu durum bazen bacakta uyuşma ve güç kaybı şeklinde de görülebilir. Günlük rutin hareketlerini yapmada güçlük çeken hasta hareket kabiliyetinin de kısıtlanması nedeniyle yürürken güçlük çekebilir.

Bel ağrılarının şiddetinin artması durumuna ise ileriki aşamada cinsel bozukluklar hatta idrarını tutamama gibi durumlarda eşlik edebilmektedir. Dilerseniz bel fıtığının nedenleri ile birlikte yazımızın ayrıntısına bir bakalım

BEL FITIĞININ NEDENLERİ

Bel fıtığında en önemli nedenlerden bir tanesi bilinçsiz şekilde yapılan hareketlerdir. Bu bazen ağır yük kaldırma sonucunda da oluşabilmektedir. Bir örnek vermek gerekirse eğilirken bir şeyi almaya çalıştığımız da yük sırtımızın her noktasına eşit bir şekilde dağılmaz bu da bel fıtığının oluşmasında en büyük nedendir.

Bir diğer ayrıntı ise disklerin beslenmesinde meydana gelen bozulmalardır. Bu durum ileri yaştaki hastalarda genellikle çok görülür. Diskler içerisinde yer alan su miktarı düşer ve yeterince beslenemez bu yüzden de diskin küçülmesi söz konusudur.  Bu durum ise iki disk arasındaki mesafenin azalmasına neden olur ve fiziksel hareketlerden kaynaklanan bozulmalar meydana gelebilmektedir.

TEŞHİS NASIL KONUR?

Bel fıtığı teşhisinde dikkat önemlidir. Özellikle MR’ın bu konuda önemi büyüktür. Bu yöntem sayesinde sorunun nerede olabileceği net bir şekilde belirlenerek teşhis konulmuş olur. 

bel fıtığı bel fıtığı nedir bel fıtığı tedavisi bel fıtığı teşhisi bel ağrıları
Fizyoterapide her zaman bir umut vardır