Bel Ağrısı Nedenleri

Bel Ağrısı Nedenleri

Yayınlanma Tarihi: 2016-10-06 06:43. Okunma 1967.

Bel ağrısı genellikle sık karşılaşılan durumlar arasındadır. Bunun en büyük nedeni ise hareketsiz bir yaşam ve de aşırı yemek yeme sonucunda alınan kilolardır. Çoğu kişilerdeki bel ağrılarının en büyük nedeni belin kötü olarak kullanılmasıdır. Kötü duruş bel için her zaman zararlı olmuştur çünkü bu sırada bel zorlanmakta ve de zedelenmeye hazır bir hale gelmekte. Belin incelmesi ve de burkulması gibi durumlarda bel ağrılarına neden olabilir. Beldeki kasların ya da bunlara bağlı olan bağların esnemesi söz konusu olabilmektedir.

Bel ağrılarında korunabilmek adına günlük yaşam koşuşturmasında ani hareket etmemek ve de ağır kaldırmaktan kaçınmak gerekir.  Dengeli bir spor bel ağrılarına çözüm olacaktır. Ancak aşırı yüklenerek spor yapıyor olmak bel ağrılarını tetikler ve bel fıtığı sorununa kadar götürür. Bel bölgesindeki yırtılmış olan diskler şiddetli ağrılara neden olabilir ve kişinin hareket etmesini engeller.  Özellikle ön tarafa doğru eğilirken yerden alınan bir maddenin kaldırılmasına dikkat edilmelidir çünkü buradaki kaldıracağımız yük ağır dahi olmazsa bizim pozisyonumuzdan kaynaklanan nedenlerden ağrılar oluşabilmektedir.

Bel ağrıları her yaşta olabileceği gibi ileri yaşlarda disklerin yorgunlaşmış olması durumuyla alakalı daha hassaslaşır. Bu nedenle burada spor ve egzersiz hareketleri bir hayli faydalı olacaktır. Bel ağrılarına en iyi çözüm yine fizyoterapistler tarafından verilebileceğinden bu şekilde bir sıkıntıyla karşılaşılması durumunda doktora başvurmak en doğru tercih olacaktır.

bel fıtığı bel fıtığı nedir bel fıtığı tedavisi bel fıtığı teşhisi bel ağrıları
Fizyoterapide her zaman bir umut vardır